Tervehdys, arvon erotuomari

Salibandykausi 2011-12 on kohta puoliin alkamassa ja näin uutena Pirkanmaan erotuomaritoiminnan paikkakuntavastaavana lienee tarpeen valaista tulevan kauden kuvioita. Viesti on pitkä, mutta täynnä asiaa, joten toivottavasti jaksat huolella lukea läpi koko novellin.

Aluksi organisatoorisiin muutoksiin, eli SSBL on siirtynyt yhteistyön tehostamiseksi johtoryhmämalliin ja siten Pirkanmaallekin tällainen ryhmä on erotuomarisektorille muodostettu. Erotuomarikoulutus, -valmennus yms. yhteistyön lisäksi johtoryhmämalli tuo myös läpinäkyvyyttä alueelliseen päätöksentekoon mm. luokitusten suhteen. Pirkanmaalla johtoryhmään kuuluvat:

 

Jani Mäcklin, Sisä-Suomen et- aluevastaava, Jyväskylä, [email protected]

Janne Koskinen, Pirkanmaan et-paikkakuntavastaava, Kangasala, [email protected]

Ari Lähteenmäki, Pirkanmaan et-valmennusvastaava, Pirkkala, [email protected]

Timo Karinki, Pirkanmaan et-koulutusvastaava, Nokia, [email protected]

Jukka Suominen, Pirkanmaan et-asettelija, Lempäälä, [email protected]

Sitten niihin oleellisiin kenttätason asioihin:

1.      EROTUOMARIKOULUTUS

Syksyllä 2011 järjestetään Tampereella neljä erotuomarikoulutusta jatkaville erotuomareille. Yksi kurssi järjestettäneen vielä Vammalan suunnalla, mutta tämä asia on vasta vireillä. Myös uusien, vasta aloittavien erotuomarien peruskurssi järjestetään syys-lokakuun vaihteen tienoilla.

LUE SEURAAVA TARKASTI

Erotuomarikursseille ilmoittaudutaan jatkossa vain salibandyliiton internetsivujen kautta, mitään muita ilmoittautumisia ei oteta vastaan. Suora linkki tuolle sivulle, jolle erotuomarikurssit on listattu: 

https://kapula.slu.fi/tapu/pub/salibandy/feeds/events.php?c=5251#Erotuomarit.

Klikkaa hiirellä sen kurssin kohdalta, jolle aiot osallistua ja seuraa näytön ohjeita. Myös liiton sivuilta pääsee kyseiseen listaan, kun ensin hankkiudut netissä osoitteeseen www.salibandy.net ja siellä oikeassa reunassa on neonvihreässä laatikossa pinkkipaitainen maalivahti, jonka vieressä lukee ”Ilmoittaudu”. 

Kun ilmoittaudut netissä kurssille, ohjelma kirjoittaa saman tien laskun erotuomarikoulutukseen osallistumisesta (35€), mikä pitää olla maksettuna ennen kurssille saapumista. Millekään kurssille ei voi enää saapastella ilman maksettua laskua, ja suosittelenkin, että maksat ko. laskun heti ilmoittautumisen yhteydessä, niin ei pääse unohtumaan.

Pirkanmaan kurssit päivittyvät kyseisille nettisivuille pikapuoliin, eli jollet vielä niitä sieltä löydä, katso parin päivän kuluttua uudelleen.

Pirkanmaalla on kursseja tarjolla seuraavasti:

Sisä-Suomi -  Jatkokurssi - kokeneet erotuomarit

Pvm: 18.8.2011

Paikka: Tampere, paikka avoin, ilmoitetaan myöhemmin

Klo: 17.30-20.30

Lukumäärä max: 45 henkeä

Kohderyhmä: Jatkavat erotuomarit

Lisätieto: Ensisijaisesti yli 2 kautta tuomaroineille, eli kokeneille erotuomareille kurssi, jolla kerrataan säännöt, opiskellaan muutokset, testataan sääntötietous ja käsitellään kauden uudet teemat ja linjaukset, sekä saadaan oikeus tuomita liiton sarjoissa kaudella 2011-12.

Sisä-Suomi -  Jatkokurssi - kokeneet erotuomarit

Pvm: 23.8.2011

Paikka: Tampere, paikka avoin, ilmoitetaan myöhemmin

Klo: 17.30-20.30

Lukumäärä max: 45 henkeä

Kohderyhmä: Jatkavat erotuomarit

Lisätieto: Ensisijaisesti yli 2 kautta tuomaroineille eli kokeneille erotuomareille. Kurssi, jolla kerrataan säännöt, opiskellaan muutokset, testataan sääntötietous ja käsitellään kauden uudet teemat ja linjaukset, sekä saadaan oikeus tuomita liiton sarjoissa kaudella 2011-12.

Sisä-Suomi -  Jatkokurssi - talentit

Pvm: 30.8.2011

Paikka: Tampere, paikka avoin, ilmoitetaan myöhemmin

Klo: 17.30-20.30

Lukumäärä max: 20 henkeä

Kohderyhmä: Jatkavat erotuomarit

Lisätieto: Räätälöity ensisijaisesti erikseen kutsuttaville lupaaville, lahjakkaille, eteenpäin pyrkiville ja motivoituneille erotuomareille. Kauden aikana tälle ryhmälle myös erillistä lisäkoulutusta. Tämä teoriaosuus on periaatteessa avoin, eli ketään ilmoittautunutta ei ovella käännytetä pois, vaikka kutsua ei olisikaan plakkarissa.

Sisä-Suomi -  Jatkokurssi - aloittelevat erotuomarit

Pvm: 6.9.2011

Paikka: Tampere, paikka avoin, ilmoitetaan myöhemmin

Klo: 17.30-20.30

Lukumäärä max: 50 henkeä

Kohderyhmä: Jatkavat erotuomarit

Lisätieto: Räätälöity ensisijaisesti 1-2 kautta tuomaroineille, sääntöjen kertausta, liikkuminen kentällä, pelijohdon alkeita, kysymyksiä ja vastauksia, uudet teemat ja linjaukset ja sääntökoe.

Kouluttajat toivovat, että osallistut sellaiselle kurssille, joka on ensisijaisesti sinua varten (kokeneet kokeneiden kurssille ja kokemattomammat omalleen) mutta kaikilla yllä mainituilla kursseilla voi suorittaa pakolliset osiot kauden 2011-12 erotuomaripätevyyden saavuttamiseksi. Kauden aikana järjestetään useampia ns. kuukausikoulutuksia erilaisilla teemoilla ja näistä tiedotetaan myöhemmin.

2.      LISENSSI

Erotuomarikurssin hyväksyttävästi läpäissyt tuomari tarvitsee myös SSBL:n lisenssin, jotta voi tuomaroida SSBL:n virallisia otteluita. Lisenssin voi hankkia liiton sivujen kautta netistä osoitteessa: http://salibandy.net/asioi-verkossa/lisenssit/lisenssin-maksaminen. Tuolta löytyy myös lisätietoa lisenssin hankinnasta ja vakuutuksista. Lisenssi pitää olla hankittuna ja erotuomarikurssi läpäistynä ennen kuin sinulle voidaan liiton puolesta virallisia pelejä asetella.

3.      EROTUOMARIVALMENNUS

Kaudella 2010-11 kehitettiin alueellamme A4-ryhmän erotuomarivalmennusta hyvin tuloksin ja jatkossa valmennusta eli tarkkailuita on tarjolla entistä enemmän myös aluetuomareille. Tulevien vuosien tavoitteena on tarjota mahdollisimman paljon erotuomarivalmennusta pitäen silmällä sekä aluetuomaritoiminnan laadun kehittämistä, että uusien nousevien kykyjen kartoittamista. Toimintaa laajennetaan resurssien mukaan ja syksyn aikana alueellamme järjestetään erotuomarivalmennuskurssi, josta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä A. Lähteenmäkeen (edellyttää jokusen vuoden kokemusta pillin varressa).

4.      EROTUOMARIASU

SSBL:n virallinen erotuomariasu uudistuu ja uuden paidan toimittaa Jadberg. Uusia paitoja voi tilata netistä http://www.jadberg-nordic.com –sivujen webshopista. Toki kannattaa huomioida tuomarikerhon hallitukselta taannoin tullut sähköposti, jossa väläyteltiin mahdollisuutta yhteistilaukseen. Joka tapauksessa tuleva kausi on siirtymäkausi, jonka aikana saa vielä käyttää vanhoja Prima –merkkisiä harmaita ja punaisia erotuomaripaitoja, mutta molemmilla ottelua tuomitsevilla erotuomareilla pitää olla paidan suhteen yhtenäinen (samanmerkkinen ja -värinen) asu. Kauden 2012-13 alussa kaikilla SSBL:n erotuomareilla  pitää olla liiton virallisissa otteluissa liiton virallinen Jadbergin valmistama erotuomaripaita.

Tässä päällimmäiset mietteet ja ohjeet ennen kauden alkua. Liiton viralliset pelit alkavat Suomen cupin 1. kierroksen otteluilla 3.9. ja asettelut tulevat vanhaan malliin AsettelijaWebin kautta, jonne laitat ajoissa esteellisyydet kuntoon. Ajoissa paikalle matseihin, reippaalla asenteella, hymy huulessa, kuitit oikein täytettynä ja mitä näitä perusohjeita nyt vielä oli. Kysymyksiä? Vastauksia? Huolia? Murheita? Kritiikkiä? Kiitoksen sanoja?

Janne Koskinen

SSBL et-paikkakuntavastaava

Pirkanmaa

0505023071

[email protected]