Arskan (Ari Kuusisto) blogi

Kysy Arskalta

Yksi TaSen kokeneimmista ja ansioituneimmista tuomareista Ari Kuusisto on tarjonnut valtaisan kokemuksensa kerhon jäsenistön käyttöön. Mikäli olet otteluiden tiimellyksessä joutunut hankalaan tilanteeseen, jos usko joskus vähän horjuu, tai jos muuten vain tuntuu siltä, että haluat evästystä tuomarina toimimisesta, esitä kysymys Arskalle.

10.10.2020 / kirjoittanut kimmo.intala

Kevyttäkö asiaa ??


Tervehdys taas !                                              15.02.2008

Tämänkertaisessa turinoinnissa ei ole mitään punaista lankaa ellei sellaiseksi lasketa tavoitetta peliä palvelevasta ja tasapuolisesta erotuomaritoiminnasta. Jotain ajatuksia on mennäviikkoina päässä pyörinyt, joten lykätään niitä tässä teille pureskeltavaksi. Ja mielipiteitä otetaan taas vastaan kiinnostuneena.

Salibandylehden jutuista ei useinkaan paljoa mielenkiintoista irtoa, mutta viime numerossa Gunnersin valmennustiimin Luukkonen nosti esille asian, jota paljon on tullut itsekin viilattua vuosien varrella. Luukkosen mielestä tuomarit hyödyn varjolla antavat liian usein pelin jatkua, vaikka tulossa olisi erinomaisesta sektorista hyökkäyspään vapari. Käsi sydämelle ja pilli suuhun; kuinka moni antaa pelin jatkua, koska rikottu kaveri vauhdikkaasti edeten "liukuu" tilanteessa nollakulmaan tai maalin taa. Aina välillähän tuokin poikii maalin, sillä syöttö onnistuu tavoittamaan jonkun vaikka takatolpalta. Tätä tapahtuu varsin paljon, luulen ma. Eihän näistä pelaajat juurikaan valita, mutta eivät kyllä pistäisi pahakseenkaan vaparia hyvältä hollilta. Aikanaan Tähkän Janne veti aina herneen tuulenhalkojaan, jos hänelle antoi vaparia vetosektorista. Janne kun olisi halunnut kiertää maalia ja veivailla mennessään. Mutta, mutta, miettikää: Mikä on HYÖTY ?

Sääntö 507/16 toteaa, että "mikäli vapaa- tai sisäänlyönti suoritetaan väärästä paikasta tai pallo ei ole täysin liikkumatta, se VOIDAAN uusia. Pallon ei kuitenkaan tarvitse olla täysin oikeassa paikassa eikä liikkumatta, mikäli jne. tuomarien mielestä jne.". Tuttua, vai mitä ?

Vanha koirakin voi oppia uutta, jopa vielä vanhemmalta koiralta. Erikoinen nuorisotyöntekijä Volmari Kuulapää veti tästä säännöstä viikko sitten niin hienon tulkinnan, että kotsa päästä sen edessä. Joukkuetta rikottiin vastustajan maalin nurkilla ja Volmari näyttämään paikkaa, josta vapari suoritettaman oleva on. Pallon noutaja sen sijaan vei pallon juosten pari metriä keskemmälle ja tempaisi sen siliän tien siitä. Mitä teki Volmari ?

Jumalaisen oikeamielisesti hän käänsi vaparin suunnan eli vastustajan vapariksi. Nyt sääntö-Niilot hereille  ja toimintaa tuomitsemaan. Itse tuumaan, että hieno ratkaisu. Pelaaja tiesi ja näki oikean paikan, koska tuomari oli sitä siellä selkeästi näyttämässä, mutta EPÄURHEILIJAMAISESTI kokeili onneaan. Ja senhän mahdollistaa se, että yleensähän tarjoamme toisen yrityksen pelaajalle korkeintaa isällisesti ja leppoisin sanakääntein häntä nuhdellen. Nyt tuli rokotus; epäurheiljamaisuudesta. Ja sääntöhän sanoo, se vapari voidaan uusia. Ei siis ole pakko. Näitä voisi nähdä vaikka lisääkin.

Olinpa tuossa kolmosen peleissä Röönin kanssa. Kaksikymmentäkaksi vuotta salibandyssä, mutta silti aina putkahtaa uutta ja ennenkokematonta esiin.  Ottelut alkoivat heti myöhässä, koska toimitsijat ilmestyivät raapustamaan kokoonpanoluetteloja pöytäkirjoihin aivan vaiheessa. Olisikohan tässä rakkaalla liitollammekin terävöitymisen paikka ? Vuodesta toiseen sama juttu toistuu. Kai tähänkin voisi jonkin seurantajärjestelmän tuomarien kautta luoda ja kunnon sakot vastuuseuralle.

No, siinähän kyseltiin, voisiko pelin aloittaa ja kuitata kokoonpanot vaikka ekalla erätauolla. Kieltäydyin ehdottomasti, koska jos jotain hässäkkää tulee, tuomarit ovat aina sitten syyllisiä. Ja siis odoteltiin. Sitten järjestävä joukkue tekee ottelun ensimmäisen maalin ja ilmoittamaan numeroita. Toimitsijat eivät tahdo millään löytää maalin syöttäjää ja aion jo kutsua Rööniä ja kapuja palaverille, mutta sitten ilmoitetaan, että löytyi kuitenkin.

Peli käyntiin ja toinen maali isännille. Nyt sitten toimitsijat ilmoittavat, että ei sitä edellisen maalin syöttäjää sittenkään löydy pöytäkirjasta. Voi kiitos, tätä se ennakkoaavistus taas tiesi. Sitten peruskuviot,jäähyt jne., mutta itseä kalvoi vaan se, että tuskin kotijoukkue olisi toista maaliaan tehnyt, jos olisi pelannut 5 min. alivoimaa hieman aikaisemmin. Sääntöniilot voivat mestaroida tätä. Menikö kaikki oikein ?

Kauden mittaan jokunen tuomari on ottanut yhteyttä ja kuvaillut tilanteita, joissa "palaute" joukkueilta ei ole pysynyt ihan hyvän maun rajoissa. Itse asiassa olimme erikoistuvan nuorisotyöntekijän Kuulapään kanssa joskus vuonna 1994 viheltämässä miesten mestaruussarjaa City-Pelikaanilla, kun erätauolla Volmari kertoi, että nyt tuli selkeä ensimmäinen tuomariin kohdistunut vittuilu salibandykatsomosta Tampereella. Volmari eli Dädi väitti tunnistaneensakin huutelijan. Muistan elävästi, kuinka hän kertoi "Nyt se sitten alkoi!". Ja loppuahan ei olekaan.

Todistus: olin tässä katsomassa Tapparan peliä ja vieressä istui isukki 8-9-vuotiaan nassikkansa kanssa. Koko helvatan pelin jouduin kuuntelemaan iskän, joka oli kuulemma joskus pelannut Peltolammin Lämärissä kolme vaihtoa, poikaansa kohdistuvaa asennekasvatusta. "Nyt Reijo paikkas", Voi sua Reijo", Toi Rinkpumi on ihan pihalla".  Eli tuomari on pelle, jota kuka tahansa pystyy arvioimaan. Tämähän ei koskaan muuttune, varsinkaan kun "kasvatus" tapahtuu periaatteella "nuorena on vitsa väännettävä".Voin olla hölmö, mutta itse olin kyseisen pelin jäähyistä samaa mieltä ottelun tuomarin kanssa.

Mutta kahdenkymmenen vuoden kuluttua sama poika lykkää isää rollaattorilla Tapparan peliin ja vesissä silmin vaari katsoo, kun poikansa aloittaa katsomossa ryhdikkään "Nuija"- huudon. "Minun poikani", tuumaa vaari pallolaajennuksen avartama sydän ylpeydestä pullistuen. Ja mikä pahinta, pojanpoika Rasmus-Kasper on vieressä vaikutteita imemässä.

Dädin kanssa tuli usein pelireissuilla suunniteltua miten voisi rahallisesti hyötyä erotuomariurasta, kun vihellykset päättyy. Silloin syntyi idea "Katsomovittuilijan peruskurssista". Miksi huudella hölmöja, jos sadan euron kurssimaksua vastaan saa järeää materiaalia vittuilunsa aineksiksi.

Kurssi voisi jakaantua esim. osioihin: Salibandytuomarin kipupisteet, Parityöskentelyn heikkoudet, Väärät näytöt ja Väärä liike ja sijoittuminen. Noihin iskemällä kuka tahansa katsomovittuilija saa tuomarit sekaisin ja kalavelat maksettua. Jatkokursseilla voisi tarjota lisämaksusta esim. seuraavia:  Väpättävä alahuuli - epävarma raitapaita tai Tärisevä näyttö eli saatanan tunari ja edistyneimmille "Sääntökohdat, joita tuomaritkaan eivät ymmärrä". Kyllä te tiedätte; esim. rangaistukset rangaistuslaukauksen yhteydessä. Voisiko kuvitella kamalampaa; olet passittanut kahdeksan pelaajaa jäähylle minuutin sisään. Toimitsijat sekaisin ja sinä itse ihan pihalla, mutta fani katsomosta kiljuu oikeita ratkaisuja. Kylmä hiki valuu...

Tälläästä tällä kertaa

Arska

 

Pastori, 16.02.08 09:27
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Jälleen Arska hieno Blogi.

Tuosta hyödystä olen huomannut alasarjoja piipatessani, jotta jos hyötyä näytät niin ihan kaikki joukkueet ei sitä ymmärrä. Vastauksia tulee tyyliin "Miksei noista vihelletä?" ja sitten kun vihellät rikkeen niin kuuluu "Miksei hyötyä?" no vihellä ny siinä sitten.


TT, 16.02.08 23:23
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Kaikkein parasta on katsomossa ne kollegat jotka ovat wanna be pro dumareita. Tietävät kaikki parhaimmat ratkaisut ja kertovat sen mieluusti koko katsomolle.

Kollegan arvostuksen voisi nostaa hieman korkeammalle ja näin edistää kaikkien erotuomareiden arvostusta.

Ensisijaisesti erimieltä ratkaisuista saa olla kunhan on hiljaa! Kertoo sen sitten kun on erotuomari tarkkailijan osassa.

JyriJ, 18.02.08 09:03
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Ensinnäkin täytyy sanoa, että itsekin sanojen kanssa kikkailusta pitävänä näitä tekstejä on todella hauska lukea. Lisää samaa.

Sitten asiasta: tuli juuri eilen vastaan tilanne, jossa joku alueen ET-asiantuntijaksi itseään tituleeraava setämies (S45-sarjan iäkkäämpi edustaja) kävi opettamaan JuvosOllille erotuomarityöskentelyn perusasioita. Oli tilanne, jossa maalin edessä (3,5m maaliviivan keskikohdasta rikepaikan kautta vedettynä) piti annettaman vaparia. No, muuria siinä muodosteltiin ja palloa aseteltiin ja Olli juoksi varmistamaan, että lyönti lähtee oikeasta paikasta. (Sivumennen: näissä tilanteissa meikäläisen lähtönopeutta joskus testataan.)

Intomielinen hyökkääjä on virittelemässä laukausta muutaman desimetrin Ollin näyttämästä paikasta vinossa, mutta tuomarin lapikas on inhottavasti laukaisulinjalla; laukojan suusta pääsee "mee pois tieltä" -lausahdus juuri ennen vedon lähtöä kohti takaseinää.

Noh, pelin jälkeenhän tästä alkaa sitten jälkipyykki. Kuulemma tuomari ei saa estää nopean vaparin laukomista muutaman kymmenen sentin päästä oikeasta paikasta, varsinkaan näin lähellä maalia. Olli yrittää ensin selittää omaa näkemystään, mutta ET-asiantuntijalla ei ole kuulo päällä. Itse yritän jotain sanoa väliin, mutta vika tuntuu tosiaan olevan vastaanotinpäässä, kun edes varalähetin ei auta. Jossain vaiheessa Olli poistuu höyryten paikalta ja minä jään vielä tavaamaan tuomariparin nimiä, jotta yliguru saa kertoa Leppäselle asennevammaisista harmaapaidoista.

Itse olen sitä mieltä, että kun tuomari on jo näyttämässä vaparin paikkaa, niin se vapari ei tämän jälkeen enää lähde muualta kuin tuomarin osoittamasta paikasta, oli se sitten viisi tai viisikymmentä senttiä sivussa siitä, mistä nopeaa ollaan antamassa. Ja jos tuomari ja muuri ovat jo paikalla, ei kyseessä voi muutenkaan olla nopea vapari.

Jälkiselvittelyissä sanoin, että kukaan ei tule väittämään tuomarin ratkaisua vääräksi, jos noin ratkaisevassa paikassa halutaan varmistaa pallon lähtevän oikeasta paikasta. Pakollisen "eksää tiärä kuka mä oon" -alustuksen jälkeen asiantuntija kertoi olevansa voimakkaasti eri mieltä. Mitä täällä areenalla aprikoidaan?

Teemu R, 18.02.08 11:17
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Laji kehittyy ja vuosi vuodelta näitä "eksää tiedä kuka mä oon" -tyyppejä on vaan enemmän.

Oma kanta vapareiden paikoista:
Senteissä viilataan pilkkua. Kymmenissä sneteissä silloin, kun mennään pois maalintekosektorissa. Keskialueen omalla puolella metrikin on melkein viilausta.

Jyri, Miten olisi insinööriksi sanottuna näin:
"Vaparin paikan poikkeama on verrannollinen maalin etäisyyden (m) neliön puolikkaaseen (cm)."

Suomeksi:
- Vaparin etäisyys maalista 5m
- Vaparin paikka = 5^2 / 2 = 25 / 2 = 12 -> +- 12cm todellisesta paikasta

Vastaavasti:
- Etäisyys 15m
- Paikka = 15^2/2 = +-112.5 cm

Kannattaa tosin miettiä, kannattaako tätä selittää 45:n peleissä julkisesti ;)

Itsehän jokainen on antamansa vaparin herra. Ei kuitenkaan kannata kerjätä verta nenästään.

Blogin pitäjän vastine, 18.02.08 15:31
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Olis Jyri hauska tietää, mihin päin maata tuo et-expert asettunee ? Itse kun tietää aikalailla kaikki seniorit lajin piiristä. Jotenkin itselle tuli mieleen eräs Joensuusta kotoisin oleva poppoo...

JyriJ, 18.02.08 16:58
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Matsi oli SSWW-Tubo, en muista kummassa joukkueessa mies pelasi. Järva kertoi kyseessä olevan ihan oikean erotuomariasiantuntijan, joka vaikuttaa Tampereen seudulla, joten oikealle henkilölle auoin (taas) päätäni. Ei vain ole niin kauan tullut näitä hommia tehtyä, että olisi jokainen naama jäänyt mieleen, eikä noihin SSBL:n edustajiin muutenkaan tule niin paljon oltua yhteyksissä.

Kuitenkaan en usko, että kukaan voi pelaajana olla erotuomariasiantuntija omassa pelissään; perspektiivi vinksahtaa aina, kun pelipaita on vedetty päälle. Kentällä on tasan kaksi puolueetonta hahmoa, kaikilla muilla on jonkinväriset lasit silmillä.

Peku, 18.02.08 20:23
RE: Kevyttäkö asiaa ??

No niin veljet !

Parvias Jukkahan se siellä heiluskeli.
Ei muuta kuin 2+10 silmille ja
pirullisella ilmeellä höystetty " Se on aivan
sama, vaikka olisit Tarja Halosen isä" lausahdus
olisi tuossa tilanteessa ollut parasta lääkettä.

Onhan sama juttu jos vastakkain pelaavat esim.
Järjestyksenvalvojakurssilaiset ja Poliisit.
Tuskin sielläkään poliiseille sallitaan pippurisumutteen ja putkasimulaattorissa opittujen kuristusotteiden käyttöä.

Puolustusvoimissa on käytäntö, jonka mukaan
saunassa ei arvomerkkejä tunneta ja olen itse
todistanut lähietäisyydeltä kun soitto-oppilas kaverini läjäytti kämmenellä yliluutnanttia perseelle ja sanoi: Mee saunaan siitä ovelta, ettei lämpö karkaa. "

Paikalla olleita todistajia läimäyttäjän naamataulu huvitti, kun hän havaitsi ettei litsarin saanut ollutkaan opiskelutoveri, vaan toimiupseeri.

Yliluutnantti senjijaan vei pistepotin kommentoimalla:
"Saunassahan ei poijjaat arvomerkkejä tunneta, mutta liika tuttavallisuuskin kannattanee unohtaa."

Loppukaneettina voinee mainita, että otteluvalvoja on otteluvalvoja vasta kun nimi
on pöytäkirjassa. = )

Blogin pitäjän vastine, 18.02.08 20:35
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Noita Jyrin kuvaamia tilanteita avittaa se, että kun menee näyttämään sitä paikkaa, ei osoita sormella tiettyä oksankohtaa parketissa. Vaan seisoo ja odottaa, että pallo tuodaan jalkojen eteen. Jos ollaan kauempana maalista, niin itse kun näen kaverin tuovan palloa, niin teen kämmenellä laajakaarisen pyöräytyksen lattian yllä. Osoitan siten, että jostain "noilta holleilta" ja lähden saman tien litomaan paikalta taapäin.

Eppu, 19.02.08 10:15
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Nyt puuttui Arska TÄRKEÄÄN yksittäiseen asiaan!

Kyllä lämmitti tuo Volmari Kuulapään ratkaisun ajatteleminen. Itse olen tuuminut kymmeniä kertoja tuota vaparin uusimisen logiikkaa matseja katsellessani. Useita kertoja olen saanut todistaa tilannetta, jossa alasarjan pelissä tuomarin osoittaessa tavalla tai toisella vaparin oikeata paikkaa se pallollisen pelaajan toimesta kuitenkin mennään antamaan selkeästi väärästä paikasta.

Sitten seuraa se, että pallo haetaan takaisin alkuperäiselle oikealle paikalle ja annetaan niille kullannupuille uusi tilaisuus. Lisäksi usein on vielä niin, että ko. joukkue johtaa matsia ja pelikello käy koko ajan , joten hyötyä väärästä paikasta peliä jatkaneelle joukkueelle tulee oikein urakalla.

Tässäpä meille kaikille oikein vakavan harkinnan paikka! Miten näissä tilanteissa oikein tulisi toimia? Volmarin ratkaisu eli vaparin suunnan kääntäminen on yksi ratkaisu , mutta ottakaapa kantaa onko liian raju? Itse olen sitä mieltä, että jos kaveri tietoisesti vie pallon väärälle paikalle esim. muurin ohittaakseen niin hän ei todellakaan ansaitse uutta yritystä oikeasta paikasta vaan vaparin suunnan kääntäminen on varsin perusteltu ratkaisu.Tulkinnan perusteena nimenomaan epäurheilijamaisuus!

Blogin pitäjän vastine, 19.02.08 17:34
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Vihdoinkin joku hoksaa näiden kirjoitusten ytimen ? Hyvä Eppu !
Näiden räpellysten tavoite on ollut edistää EROTUOMARIUTTA. Se ei tarkoita vain täydellistä sääntötuntemusta eikä hyviä näyttöjä, vaan sitä että haluaa tehdä oikein ja OIKEUDENMUKAISESTI. Meillä on paljon tuomareita, jotka ovat vielä "teknisiä"; homma hanskassa, mutta kova tuomariydin puuttuu. Se syntyy, kun pyörii levottomana muutaman yön pelien vuoksi ja itkunsekaisin silmin miettii pelejään. Ilman sen läpikäymistä en usko todellista tuomariutta syntyvän.

Blogin pitäjän vastine, 19.02.08 17:46
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Jaaaa jatkan vielä. Joku vaparijuttu ja oikea paikka on pieni asia, mutta tuon asian pohtiminen johtaa valaistumisen alkuun. Anteeksi,jos kuulostan maallikkosaarnaajalta, mutta näin se vain. Ei vihelletä tarkkailijalle vaan pelille.
Voiko tehdä sääntörikkomuksen oieudenmukaisuuden nimissä ? Mielestäni ei, mutta tulkinnoissa kyllä. Jos kumarrat oikealle, pyllistät vasemmalle. Eli toinen joukkue kärsii, jos oiot sääntöä toisen hyväksi. Mutta tulkinnat on toinen juttu, jotain joustoa aina löytyy.
Kun näitä isoja juttuja pohditaan, on mielenkiintoista, miksi kerhomme nykyiset huiput eivät jaa kokemuksiaan tässä yhteydessä. En muista, että olisivat kommentoineet, vaikka kaikenlaista varmaan on matkaan tarttunut, mistä voisi moni opiksi ottaa. Siksi ikävätkin kokemukset kannattaa muistaa, sillä ne tekevät meistä parempia ja vahvempia vrt. Jyrin kommentti. Ei kannata pelätä "liiton herroja" tai et.tarkkailijoita. Jos pitää tehdä OIKEUDENMUKAISESTI tai poiketa välillä normeista, koska muuten tapahtuisi vääryys kentällä, tiedän kyllä mitä valitsen. Miinusta tarkkailussa vai sielunrauhaa, valinta on selvä.

Jussi Laakso, 20.02.08 11:57
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Arska puhuu asiaa, taas kerran.

Koska koen jossain määrin täyttäväni myös "sääntöniilo"-kriteerit niin heitänpä tähän nyt ihan sääntökohdan jota Volmari loisteliaasti tuossa sovelsi.

Eli tälle (vai jo viime) kaudelle tuli sääntömuutos, että palloa ei saa kuljetella pois niiltä sijoiltaa mihin se jäi kun vihellys tuli muutenkuin siirtäessään sitä oikeata sisään-/vapaalyöntipaikkaa kohti. Nythän kaveri runttasi pallon päätypressuun ennen kuin se oli oikeassa peliinlaittokohdassa joten ihan sääntöjen mukaan oikea tuomio on vaihtaa vaparin suunta ko. tilanteessa.

Eli kun oikein kaivaa ja sovletaa niin voi jopa hyvällä omalla tunnolla ja sääntöihin nojaten tehdä oikeudenmukaisia ratkaisuita!

Mutta itse asiasta niin jos peli on hyvähenkinen niin sääntöjä vähintäänkin soveltavat, oikeudenmukaiset ratkaisut tietävät paikkansa ja antavat kunnioitusta erotuomareita kohtaan molemmilta joukkueilta. Muttei aina.

Blogin pitäjän vastine, 20.02.08 19:46
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Eeerittäin hyvä pointti. Soveltamisen mahdollisuuksia siis löytyy ja varmaan muuallakin. Pelin palvelemisen ja oikeudenmukaisuuden nimissä tietenkin...

Allu, 25.02.08 22:51
RE: Kevyttäkö asiaa ??

"Kun näitä isoja juttuja pohditaan, on mielenkiintoista, miksi kerhomme nykyiset huiput eivät jaa kokemuksiaan tässä yhteydessä. En muista, että olisivat kommentoineet, vaikka kaikenlaista varmaan on matkaan tarttunut, mistä voisi moni opiksi ottaa." -> Johan Peku jo kommentoi. :)

Itse siihen sen verran lisäten, että kun alkaa joku (oli se KUKA TAHANSA) nostamaan itseään pelin tai ihmisten yläpuolelle huutelemalla "Etkö tiedä kuka olen" -huutoja, niin sitä paremmalla syyllä on meidän tehtävä "isommalla kädellä" rohkeita ja juuri näitä oikeudenmukaisia ratkaisuja. Meidän tehtävä on myös johtaa näitä pelejä, ja kun sitten kuitenkin joudumme vastuun kantamaan pelien jälkeen hyvässä ja pahassa, niin usko omaan tekemiseen ei saa veljet horjua.

Hienoa lukea tämän tason tarinaa, mitä täällä näkyy. Taas tuli uutta pohdittavaa...

Peku, 26.02.08 00:04
RE: Kevyttäkö asiaa ??

ja, ja , ja , jaahas !

Selkäpuolelle hiipiviä linkkuveitsimiehiäkin on näköjään joukkoomme eksynyt.

Nythän "joku" oli jo kerhon sisäiset keskustelut kopioinut ja lähettänyt valittuja otteita
" Eksää tiä kuka mää oon " miehelle.

Sieltähän jo uhkailtiin jättää mulle korvaukset maksamatta.

Onneksi sain tyynnyteltyä asianomaisen,
jatkoin toki samalla " Pesäänkuseskelun" jaloa
perinnettä.

En toki ketään uhkaile, mutta:

Perästä kuuluu SALMINEN !!!!

Peku, 26.02.08 00:06
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Edellinen viestihän oli kaiketi huumoria ?

Voiko tällaiselta hiljaiselta, jäyhältä ja
ujolta keskipohjanmaan juurilta versoneesta
sellaista löytyä.

Miettikääpä sitä.

T: Peku

Blogin pitäjän vastine, 26.02.08 17:52
RE: Kevyttäkö asiaa ??

Allulle tarkistusta sen verran, että kommenttini tarkoitti vielä "erääntyneempiä" kerhomme tuomareita kuin Peku. Peku varmaan kommentoi ilman eri kehoituksiakin.

08.10.2020 / kirjoittanut kimmo.intala